2011. február 12., szombat

Pókember a földi halandók között

Tegnap délután néhány óra erejéig egy szuperhőst köszönthettünk Úrhidán: a Pókember szabadságot vett ki, és eljött az iskolások közé, akik kedvesen befogadták, bevették a buliba, a játékba és a tombolába :)


Gyakorlatilag a második olyan farsang volt, amit Marci élvezett, de talán ezt a legjobban. Kiscsoportban (kutya volt) és középsőben (kalóz) még a fehérvári oviban úgy oldották meg a farsangot, hogy egész nap jelmezben voltak, volt eszem-iszom, dínomdánom, zene, buli, farsangi ételek és játékok, de nem kellett szerepelni, felvonulni, tehát nem különbözött sokban egy ünnepélyesebb óvodai naptól, ami nekem nagyon tetszett, ebben a korosztályban szerintem nagyon jó. Nagycsoportban, már Úrhidán Batman volt, én készítettem a jelmezét. Itt már volt felvonulás, közös színpadi tánc, mazsorett-előadás, aztán amikor a programoknak vége volt és csak rohangálni lehetett volna a többi nagycsoportossal, hazajöttünk, de azért ezt tartottam az első élvezetes farsangnak. Tavaly ugye nem mehetett :( Most viszont készült, várta, végre Pókember lehetett, mert az anyja legyőzte az ellenszenvét és az elveit, miszerint a kreatív, házi készítésű jelmezeket szeretjük. Eleinte most is fel kellett oldódnia, kézen fogva bevezettem a barátai közé, és amíg nem volt semmi program, addig ötletesen, maguktól elkezdtek zenére vonatozni:


Sajnos a képek nem valami jók a gyerekek által felvert por miatt :) Mi vittünk benti cipőt, de sokan az utcai cipőjükben voltak, és hatalmas por keveredett fel, ami főleg lámpakapcsoláskor látszott - vagy a vaku fényében. A vonatozás után volt seprűs játék - tudjátok, amikor körbejár egy seprű, és akinél a zene lekapcsolásakor van, az kiesik, olyan, mint a székfoglaló - ebben Marci nagyon ügyes volt, körülbelül hatan voltak már csak, amikor kiesett.

Vettünk tombolát és zsákbamacskát, kétkörös tombolahúzás volt, az elsőn nem nyertünk semmit, viszont közben szembefényképeztem magunkat, ilyenek vagyunk Marcival (ő nem tudta, hogy fotózom és a húzásra figyelt):


Első körben nem nyertünk semmit, de utána vettünk még tombolát, és én hazaindultam, körülbelül fél hat volt már, és úton volt az apja Marciért. Úgy örültem, hogy jól érezte magát, és amikor megkérdeztem, meddig akar maradni, azt mondta, sokáig! :)

5 megjegyzés:

  1. Ez szuper buli lehetett, és tök jó volt a jelmez is. Örülök, hogy jól érezte magát Marci! :) A második tombolasorsoláson nyertetek végül? Vagyis Marci.

    VálaszTörlés
  2. Robin is pókember lesz:) Már 3 éve vágyik rá, hát legyen:) Úton van felénk a jelmeze:))

    VálaszTörlés
  3. Még én is azon vagyok, hogy házi készítésű legyen a jelmez, de mire a 3. gyermekem odaér, lehet megváltozik a véleményem. Anyu nekünk is mindig olyan frankó jelmezeket készített :)
    És fő a gyerkőc öröme :) Jó kis buli lehetett :)

    VálaszTörlés
  4. Hogy neked milyen jó a hajad!!!!
    Jaj bocs, a preferencia nem helyes.
    Marci nagyon heroikus a pókember jelmezben, de Peter Parker szelídsége is átüt rajta :-))) És akkor most:
    hogy neked milyen marha jó lett a hajad! :-)

    VálaszTörlés