2011. június 7., kedd

Gyereknap, utolsó iskolai napok és aikido

Szombaton kötelező iskolai nap volt nálunk. Ez úgy van, hogy amikor év közben valamikor másoknak ledolgozós szombat van, akkor az úrhidai gyerekek nem mennek iskolába, hanem elcserélik egy május végi, június eleji szombattal, amikor viszont nem tanulnak, hanem gyereknapot tartanak. Volt ugrálóvár, Marci részt vett két focimeccsen, célbadobás labdával, lisztfújó verseny, zsákban futás, lepényevő és szörpivó verseny, minden, mi szem-szájnak ingere, ráadásul a legújabb helyi sportág, a lószörf :D Ez úgy néz ki, hogy a lovak után fognak egy padlószőnyeg-darabot, amire rááll több gyerek meg egy felügyelő felnőtt, és húzzák őket. Marci nagyon jól érezte magát, kipirultan és fáradtan, de nagyon lelkesen ment haza apjával. Sajnos fotóim nincsenek, mivel nem voltam ott, de néhány képet az eseményről itt lehet látni.
Azóta az iskolában csupa érdekesség zajlik, tanulás szinte már nincs is, igaz, a táblát is nagyjából elfoglalja a hatalmas KÁCIÓ felirat. Lezajlottak az év végi felmérők, Marcinak négyesek vagy ötösök, bár matekból az utóbbi hetekben volt egy kis romlás, de a felmérőre sikerült összeszednie magát. Most már szinte minden óra játékos, holnap fordított nap lesz, csütörtökön kirándulás, pénteken utolsó iskolai nap.
Tegnap pedig az én nagyfiam  vizsgát tett aikidoból. Azt hiszem, még nem említettem, hogy április óta aikidora is jár - vártam az alkalmat, amikor el tudok menni egy edzésre és fényképeket is tudok hozni. Ez végül a vizsga lett, amire vettem neki ruhát is, amit legalább karatén is használhat ezentúl.
Nagyon ügyes volt, és úgy láttam, ez jobban illik hozzá, mint a karate, mozgalmasabb, dinamikusabb, játékosabb, és talán az edző is jobban ért a gyerekek nyelvén. A vizsga sikerült, Marci lila öves lett. Néhány kép és videó:













Nagyon büszke vagyok rá :)

4 megjegyzés:

  1. Marci nagyon ügyes, gratulálok Neki! :)
    Ebbe a suliba nagyon szívesen járnék én is (pontosabban csak erre az utolsó pár napra :D)
    A lószörf meg :D:D:D:D

    VálaszTörlés
  2. Nagyon ügyes Marci, én is gratulálok! A lószörfön én is jót nevettem. :D

    VálaszTörlés