2011. január 27., csütörtök

Szülői értekezlet

Tegnap volt a második féléves szülői értekezlet az iskolában. Sajnos ez nem valami konkrét, manapság a gyerekek személyiségi jogai miatt nem mondanak az egyes gyerekekről semmit, csak általánosságokat az egész osztályról, a második félév programját, statisztikai adatokat. Azért amikor az egész osztályra jellemző problémákat sorolták, nagyjából be tudtam sorolni Marcit, hogy mi vonatkozik rá. Aki nem bír meglenni mozgás nélkül, és be nem áll a szája, meg nem cserél zoknit tornaórára, az az én fiam. Aki trágárul beszél, nem tud olvasni vagy fejben számolni, az meg nem :) 
Általában jó félévi eredményeik lettek, a nyelvtan és a matek gyengébb. Van a falon egy nagy papírcsiga, a háza be van osztva és meg van számozva egytől százig, kis korongokat mozgatnak rajta a gyerekek neveivel a százas irányába. Azt ábrázolják rajta, hogy kinek hány ötöse van. Nagyjából húsz körül csoportosulnak a gyerekek, aztán 30-40 körül egy újabb, lazább csoport van, majd Marci az 58 ötösével az első a fiúk között, két kislány pedig elhúzott, egyikük hatvan feletti, másikuk nyolcvannál is több ötössel. Lesz még a tanévben több bábszínház-látogatás, kirándulás, sportnap, gyereknap, és június 10-től vakáció :) Jövőre pedig más kiadó könyvcsomagjából fognak tanulni, már lesz fogalmazás, informatika és idegen nyelv is.

3 megjegyzés:

  1. Marci okos és nem kicsit :) és tessék megtanulni lekötni az okosabb gyerekeket is- nem őket kell lehúzni a többiekhez...csak tanítják ezt is mielőtt diplomát osztanak,nem?

    VálaszTörlés
  2. Nem csoda... az én unokám!

    VálaszTörlés