2011. január 18., kedd

Egy hétvége apánál, a Pókember meg a rajz

Marci másik testvérének, Katának szombaton volt az első születésnapja. A hétvégét apjáéknál töltötte, volt szülinapozás, torta, vendégség, minden, ami kell, Kata ügyesen szétkente a tortáját. Pénteken iskola után Apa ment érte, és hétfőn iskola után jött haza. Azt mesélte, hogy nagyon érdekeset rajzoltak: akváriumot kellett festeni hínárral, növényekkel, kavicsokkal, aztán kaptak halsablont, azt ki kellett vágni, zsírkrétával duplán kiszínezni, és a felső rétegbe mintákat karcolni, hogy alatta látsszon az alsó réteg. A múltkori kettes után erre hármast és négyest kapott :) a vágásra hármast, a festésre négyest, aminek nagyon örültem, mondtam neki, hogy ezek szerint javított rajzból, tök jó!
Itthon két csomag is várta: az egyiket Regő keresztszülei küldték, még elmaradt karácsonyi ajándék volt, és két újabb Hot Wheels autót rejtett. A másik postán érkezett, és a régóta vágyott Pókember-jelmez volt benne. Marci körülbelül ötéves kora óta Pókember akar lenni a farsangokon, de hol én nem engedtem, hol pedig nem mehetett farsangra - konkrétan tavaly, a beírásai miatt. Ebben az iskolában az a szokás, hogy akinek három beírása van egy időszakban, az a következő közösségi programon - farsangon, kiránduláson - nem vehet részt. Szerintem elég gáz, de ez van. Főleg azért gáz, mert Marcinak most is van két beírása, az egyik arról szól, hogy hógolyózni merészelt. Szörnyű, nem? De amúgy sem egy megfelelő pedagógiai módszer a közösségtől való eltiltás. 
Na mindegy, elkalandoztam, a lényeg, hogy megjött a Pókember-jelmez, amit idén végre beszereztem. Az otthon készített jelmezek híve vagyok, de ilyet nem mernék vállalni. Ilyen lett:



Regő mindig belelógott a képbe :) Aztán az is kiderült, hogy a pókemberek is járnak vécére, szeretik a sajtos-tejfölös tésztát, és bizony a Pókembernek is kell leckét írni, de egész jól tud szorzótáblát tanulni :) És mivel a Pókember egy szuperhős, mindentől megvédi az ő kisöccsét:

3 megjegyzés:

  1. és a Pókemberek édesek is, valamint jó könyveket olvasnak :)
    Ez a pedagógiai módszer zsákutca szerintem, viszont cserébe kényelmes...

    VálaszTörlés
  2. Na ezt nagyon jól megfogalmaztad... de idén legyőzzük! :)

    VálaszTörlés
  3. Marci, te egy igazi közveszélyes kölyök vagy, hát hógolyózol??? :D Azt a kutyafáját! Na de viccen kívül: idén nem lesz ezzel semmi gond, mert ügyes fiú vagy. :)

    VálaszTörlés